** Kindercoach **

Als kindercoach begeleidt, coach en motiveer ik kinderen, om ze zelf te leren omgaan met hun moeilijkheden/problemen. Standaardoplossingen voor problemen zijn er niet, want ieder kind is tenslotte uniek. Je eigen kracht(en) opzoeken en gebruiken. Denken vanuit de oplossing en niet vanuit het probleem.

Opgedane kennis en ervaring (al bijna 20 jaar werkzaam in het speciaal onderwijs) verweef ik graag met mijn eigen intuïtie en spiritueel inzicht, vanuit een holistische gedachte en natuurlijk met heel veel liefde. Kinderen en/of ouders komen met een hulpvraag naar me toe. Na een eerste kennismaking en (intake)gesprek, gaan we ook snel aan de slag. We kunnen van alles gaan doen, de keuze ligt bij het kind. Het kan een spel zijn, een gesprek, iets creatief, lekker naar buiten etc. We bekijken per keer waar behoeften aan is en waar het kind zich prettig bij voelt. Bij elk kind is het verloop als ook het aantal sessies verschillend, ik sluit aan bij het kind en kijk waar behoefte aan is. Belangrijk vind ik dat een kind zich veilig voelt en dat er een wederzijds vertrouwen ontstaat. Het kind moet zich vrij kunnen uiten en bepaalt daardoor ook zelf wat binnen de muren van de praktijk blijft. Als er een andere vorm van hulp nodig is, zal ik dit ook bespreken met het kind en ouders en waar nodig doorverwijzen.

Voordelen van het coachen (kunnen) zijn; meer zin om naar school te gaan, beter slapen, meer zelfvertrouwen, kan gevoelens beter uiten heeft inzicht in zijn/haar hooggevoeligheid/angst/ boosheid/onzekerheid , leert zelf oplossingen te bedenken voor problemen, kan beter contact maken met andere kinderen, beter concentreren/leren/lezen etc.

Daarnaast maak ik gebruik van verschillende methodieken om kinderen met leerproblemen te helpen, hoe zij hun lesstof op een andere manier in hun hoofd kunnen opslaan en op kunnen roepen. Dit is met name voor kinderen die visueel ingesteld zijn erg handig! Zij nemen informatie op een andere manier tot zich. Zij denken in beelden en overzien graag eerst het geheel (doel/eindresultaat) om daarna pas de stapjes tot het resultaat te maken.
Samen kunnen we gaan werken aan een problemen voor zowel het lezen als het rekenen. Dit combineer ik met mijn ervaringen vanuit mijn werk, alle opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd, mijn intuïtie en alle nieuwe inzichten die ik meeneem vanuit de opleiding psychomotorisch leer- en gedragsspecialist, die ik momenteel nog aan het volgen ben. We kijken naar de basis van het leren, dit begint o.a. al bij de reflexen en naar wat jouw kind nodig heeft.

Duur behandeling 1 uur voor € 57.50 p.p.

DSC01534